Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Oražnov dijaški dom na Dolenjski cesti je namenjen bivanju študentkam medicine ter dentalne medicine.

Oražnov dom na Dolenjski cesti – zunanjost z balkonom.

Nahaja se pod Golovcem, na Dolenjski cesti 29, stran od mestnega vrveža. Prve prebivalke je sprejel v šolskem letu 1931/32, ko se je pod zeleni hrib vselilo 15 študentk, danes pa omogoča brezplačno bivanje 24 študentkam Medicinske fakultete v Ljubljani.

Najbližja avtobusna postaja je oddaljena približno tri minute hoje. Na postaji ustavljajo avtobusi linije 3 in 27. Do fakultete je približno 25 minut hoje, ob primernem vremenu se nas večina vozi s kolesi, za katera imamo urejeno parkiranje pred domom in garažo. Pred domom je tudi parkirišče, kjer lahko parkira 8 avtomobilov. Hiša, ki jo je Ivan Oražen uporabljal, kot svojo letno rezidenco, ima dve nadstropji. Za bivanje študentk je namenjeno 18 sob – 6 dvoposteljnih in 12 enoposteljnih.

 

Sobe je opremila fakulteta,…
…stil sobe pa je prepuščen željam vsake posameznice.
Skupni prostor namenjen predvsem druženju.

 

 

V pritličju imamo dnevno sobo z računalniki, televizorjem in tiskalnikom. Soba, v kateri je tudi velik kavč, je namenjena druženju in sestankom.

 

 

Družabni prostor v prvem nadstropju.

 

 

 

Tako v prvem, kot v drugem nadstropju imamo kuhinjo in kopalnico. V prvem nadstropju imamo tudi družabni prostor s kavčem, tabureji in mizo, kjer se vedno najde oseba pripravljena na klepet.

 

 

 

 

Kuhinja…

V domu delujemo kot skupnost, saj se o vseh odločitvah pogovorimo na sestankih. Sobe se delijo na začetku študijskega leta, glede na čas bivanja v domu. Brucke tako začnemo svoje bivanje v eni od dvoposteljnih sob, sčasoma, z napredovanjem v višje letnike, pa je možna vselitev v enoposteljno sobo. Starejše prebivalke doma vsako leto organizirajo brucovanje, kjer se brucke bolje spoznamo med sabo in s starejšimi stanovalkami, izvemo veliko novega o dr. Ivanu Oražnu in skrbimo za urejenost in za družabno dogajanje v domu. Živeti v domu skupaj s starejšimi kolegicami pomeni tudi veliko prednost pri študiju – od njih dobimo vrsto nasvetov, informacij, pa tudi literature. Po napornih izpitnih obdobjih organiziramo tudi kakšen domski žur, v predprazničnem času imamo večerjo z dekanom in člani kuratorija, se obdarujemo…

…z jedilnico.

 

Naš dom je v splošnem dokaj miren kraj za učenje, v njem vlada dobro vzdušje. Vsem nam je prirasel k srcu in postal naš drugi dom, v katerega se vedno rade vračamo.

Lepo te pozdravljamo in komaj čakamo, da te spoznamo.

Oražnovke

Živel dr. Ivan Oražen!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.