Oražnov dom na Wolfovi ulici.

Oražnov dom na Wolfovi ulici je namenjen bivanju študentom in študentkam medicine ter dentalne medicine.

Nahaja se V CENTRU LJUBLJANE, na Wolfovi ulici 12, med Kongresnim in Prešernovim trgom.

Do faksa je približno 15 minut hoje, večina študentov pa uporablja kolesa, tako smo na faksu v približno 7 minutah.

Kljub elitni lokaciji je bivanje v Oražnovem domu BREZPLAČNO

Pobira se le SIMBOLIČNA STANARINA 15€ mesečno, ki gre v skupno blagajno v sklad za ORAŽNOVSKI IZLET.

Moški dvojček
Ženski dvojček

Na izlet gremo na vsake 2 leti skupaj vsi prebivalci doma na Wolfovi ulici in tudi prebivalke Oražnovega doma na Dolenjski cesti.

Čudovito SECESIJSKO PROČELJE doma se od samega začetka ni bistveno spremenilo, le tu in tam se je morda menjala ali dodala kakšna reklamna tabla.
Kot v starih časih je še zdaj ja­sno viden napis, ki mimoidočim oznanja ime doma.

Čisto drugače od zunanjosti pa se je večkrat spremenila in posodobila njegova NOTRANJOST, sobe in hodnike so obnovili pred 6 leti, klet pa 2 leti nazaj.

Kuhinja
Kopalnica

Danes ima dom v vsakem nadstropju 10 sob, dve sobi po tri, sedem sob po dva in eno sobo po enega študenta. Za opremljenost sob skrbi Medicinska fakulteta.

Vsako nadstropje ima KUHINJO IN 2 KOPALNICI.

Prostor za jutranje branje časopisov, nazdravljanje ob opravljenem izpitu ali rojstnem dnevu, prostor, kjer se spije največ piva in poje največ toplih sendvi­čev na kvadratni meter na svetu je pač epicenter bajte.

Büffet Ivan

Vse to predstavlja BIFE IVAN, ali krajše Ivan. Ni potrebe po natančnem opisu njegove lege, kdor sledi glasovom, ga najde.

V drugem nadstropju je še računalniška soba – GEPLARNICA.

Učilnica

KLIMATIZIRANA UČILNICA predstavlja večini oražnovcev rezidenco, ki sprejema goste v obdobjih pred izpiti. Ponaša se z dobro zasedenostjo. Včasih v tem prekosi celo hotel v sosednji stavbi. Imamo tudi svoje mikroskope ter preparate za predmete Biologija celice, Histologija, Patologija. Tukaj se lahko v miru študira, vpraša za nasvet pred izpitom, najde literatura in zapiski iz še predvojnih časov.

Med študijem pa je potrebno poskrbeti tudi za dobro psihofizično kondicijo. Oražen je s tega vidika idealen kraj. Predvsem v »veselem oktobru« ti nudi paleto različnih rajanj in praznovanj.

Geplarnica s skupnimi računalniki in tiskalnikom.

Dogajanje pa nikakor ni omejeno samo na oktober. O tem pričajo naši KONCERTI, vsakoletno MARTINOVO okušanje vin, tradicionalno PUSTOVANJE, kuharski dvoboji, VOLITVE in nenazadnje ORAŽNOVSKI IZLETI.

Vsaka 4 leta Oražnovci organiziramo ORAŽNOVSKO SREČANJE, ko se v Kostanjevici na Krki, rojstnem kraju dr. Ivana Oražna, zbere več kot 200 starih Oražnovcev in Oražnovk – uglednih zdravnikov in zdravnic, in skupaj obujamo spomine na njihova leta v Oražnovem domu.

 

Srečanje Oražnovcev vseh generacij v Kostanjevici na Krki.